Leuk om te doen

Het stadje Simpelveld heeft een unieke ligging, als een groene wissel tussen het Zuid-Limburgse Heuvelland en de regio Parkstad Limburg. Daarnaast grenst de gemeente Simpelveld aan het Duitse district Aken. Vanuit de vakantiehuisjes zijn dan ook vele (natuur)recreatieve uitstapjes mogelijk in zowel Zuid-Limburg als het Nederlands-Duitse grensgebied. Kortom een uitstekende locatie voor een verblijf in deze topregio. Het karakteristieke station in Simpelveld is het kloppende hart en de thuishaven van de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). De spoorlijn, ook wel ‘De Miljoenenlijn’ genoemd, baant zich een weg dwars door het prachtige Heuvelland. Zittend in de stroomtrein richting Valkenburg aan de Geul waan je je even terug in de tijd en kan je genieten van schitterende uitzichten.

Het Heuvelland: 5-sterren landschap

Het Heuvelland is bekroond tot 5-sterrenlandschap van Nederland. Holle wegen, kabbelende beekjes, kleurrijke hoogstamboomgaarden en bossen met uitgestrekte weiden domineren deze schitterende streek. Nostalgische dorpjes en stadjes zoals Mechelen, Epen en Slenaken, liggen verscholen in het golvende landschap en nodigen uit om te genieten van prachtige vergezichten en heerlijke streekgerechten in de vele cafés en restaurants. Het Heuvelland biedt daarnaast talrijke mogelijkheden tot (natuur)recreatie. Het is een ideale omgeving om heerlijk te fietsen en te wandelen.

Het Heuvelland: dagrecreatie

Naast het prachtige natuurschoon biedt het heuvelland een zeer veelzijdig aanbod aan (dag)recreatieve activiteiten en attracties. Plaatsen als Valkenburg aan de Geul, Gulpen en Vaals bieden plezier voor jong en oud.

Er is voor ieder wat wils: denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Kasteelruïne of de mergelgrotten, Holland Casino ValkenburgThermae 2000 (Valkenburg), Zwemparadijs Mosaqua, de Gulpener Bierbrouwerij (Gulpen) of het Drielandenpunt in Vaals met het grootste doolhof van Europa.

Het heuvelland is ook uitstekend geschikt voor mooie wandelingen, er zijn diverse wandelingen zijn te vinden op de site van de VVV.

De routes zijn te downloaden, veelal ook als GPX bestand voor op de Garmin of smartphone.

Parkstad Limburg

Op korte afstand ligt de Parkstad Limburg regio. De steden Heerlen, Kerkrade en Landgraaf voorzien in een groot winkelaanbod. Daarnaast bevinden zich in Parkstad Limburg diverse grootschalige (dag)attracties. Denk aan een bezoek aan de prachtige dierentuin GaiaZOO of kom meer te weten over de interessante wereld van de wetenschap in Discovery Center Continium (Kerkrade). In Landgraaf kan men een bezoek brengen aan de schitterende wereldtuinen, bijzondere dieren en spannende attracties van Familiepark Mondo Verde of skiën en klimmen in SnowWorld Landgraaf, ’s werelds grootste indoor wintersportresort en Europa’s grootste klimpark. En in Heerlen kan men ravotten in Europa’s grootste binnenspeeltuin Kinderstad.

Overige uitstapjes in de omgeving:

* fietsen huren (ook electrische), Simpelveld – vlak voor het bungalowpark

Attractiepark Kabelbaan Valkenburg (kabel- en rodelbaan, uitkijktoren), Valkenburg

* Familiepretpark De Valkenier, Valkenburg

* Brand Bierbrouwerij (rondleidingen), Wijlre

Outdoor Karting Vaals, Vaals

Glasblazerij Gerardo Cardinale (demonstraties), Vaals

Golfbaan Het Rijk van Margraten (GVB verplicht), Margraten

Thermenmuseum, Heerlen

Kasteel Hoensbroek, Heerlen

* Fun Valley Maastricht, Maastricht

Bonnefantenmuseum, Maastricht

Carolus Thermen (Welness), Aken (DE)

* Leisuredome Kerkrade (megabioscoop, wokrestaurant, bowling faciliteiten, overdekte kinderspeeltuin en glow-in-the-dark minigolfbanen), Kerkrade

* Diverse rondleidingen door de o.a. de historische binnenstad van Maastricht, Fort Sint Pieter of de Kazematten.

Phantasialand(attractiepark), Brühl (DE)